Rondom het logo is een witruimte gedefinieerd (boundingbox) die vrij moet blijven van tekst en fotografie. Het logo is beschikbaar in CMYK, RGB en PMS en in verschillende bestandsformaten geschikt voor print- en drukwerk en online.
Het logo is zo ontworpen dat dit op elk formaat toegepast kan worden tot een verkleining van minimaal 50%.
Maatvoering op A-formaten:
A6 formaat > Logo op 50% boundingbox 29 x 14 mm
A5 formaat > Logo op 70% boundingbox 40,6 x 19,6 mm
A4 formaat > Logo op 100% boundingbox 58 x 28 mm
A3 formaat > Logo op 140% boundingbox 81,2 x 39,2 mm
A2 formaat > Logo op 200% boundingbox 116 x 56 mm
A1 formaat > Logo op 300% boundingbox 174 x 84 mm
A0 formaat > Logo op 400% boundingbox 232 mm x 112 mm
Maatvoering logo in ruimtelijke toepassingen
Toepassing van het logo op niet A-formaten zoals bij advertenties of billboards vraagt om meer vrijheid in de maatvoering. Gebruik de maatvoering op het meest dichtbije A-formaat als uitgangspunt en zorg voor optimale leesbaarheid van het logo door de afstand van het communicatiemiddel tot de lezer mee te nemen in de aangepaste maatvoering.
Om online een goede leesbaarheid te garanderen is het logo inclusief boundingbox minimaal 150px breed.
Het fullcolour logo is de standaard versie van het logo. Er zijn twee kleurvarianten beschikbaar - positief en diapositief (invert).
Het logo in zwart is gereserveerd voor toepassingen waarbij het niet mogelijk is of onwenselijk is om in kleur te drukken, zoals bij een zwart-wit krantenadvertentie.
Om de herkenbaarheid van de gemeente Delft te waarborgen gelden de volgende regels. Er zijn drie situaties:
Gemeente Delft biedt beperkte ruimte om projecten hun eigen gezicht te geven, die toch herkenbaar zijn als onderdeel van de gemeente. Een projectstijl mag alleen gebruikt worden indien de huisstijl coördinator van de gemeente Delft hier toestemming voor heeft gegeven en het project voldoet aan de voorwaarden die daarvoor gelden.
De projectstijl is een vaste combinatie van een unieke typografie in een tegelvorm en een vast kleurenpalet dat bestaat uit huisstijlkleuren samen met een vrij te kiezen eigen accentkleur. Er mogen geen projectlogo’s of campagne-logo’s gemaakt of geplaatst worden. Tegelvorm met projectnaam is een onderdeel van gemeentelijke huisstijl en kan nooit zelfstandig gebruikt worden.
Omdat alle projectstijlen een onderdeel van de stijl van Gemeente Delft zijn, moet de toepassing (maatvoering, plaatsing, typografie enzovoort) aan de richtlijnen van de Gemeente Delft voldoen. De stijl van Gemeente Delft biedt ruimte om binnen de lay-out met elementen te variëren.
Dit overzicht van twee projectstijlen (Agenda Delft 2040 (1) en Ons Delft Mijn Omgeving (2)) geeft een goed beeld van de toepassing en de variaties die mogelijk zijn binnen de huisstijl.